Protestantse Gemeente Helvoirt-Haaren

Kerk-zijn in Brabant

De vieringen in Helvoirt worden afwisselend gehouden in de H. Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan

en in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat/Torenstraat

* Aanvang van de vieringen is om 19.00 uur

* Inzingen samen met het koor 'Lumen Cordium' om 18.45 uur

* De kerkdeuren zijn open vanaf 18.30 uur

* Inlichtingen: kerkx.anton@gmail.com

* Site: www.taizehelvoirt.nl

NB. In verband met het coronavirus zullen er vooralsnog geen vieringen plaatsvinden.

Informatie over Taizé

Taizé is een middeleeuws dorpje in Bourgondië (Frankrijk) gebouwd rond de kerk uit de 11e eeuw. In 1940 stichtte broeder Roger een oecumenische gemeenschap die nu wereldwijd bekend is. Ze zijn met ca. honderd onder wie zeven Nederlandse broeders, afkomstig uit meer dan dertig landen en tot verschillende kerken behorend, proberen zij een teken van verzoening te zijn tussen verdeelde christenen en volken. Door het internationale en oecumenische karakter van de gemeenschap proberen de broeders van Taizé te stimuleren wat de mensen bindt, in plaats van wat hen scheidt. Ieder jaar komen tienduizenden jongeren vanuit de hele wereld in de Verzoeningskerk van Taizé bijeen.

Taizé-viering

De Taizé-viering is een oecumenisch initiatief en heeft tot doel elkaar op een inspirerende wijze te ontmoeten. Een Taizé-viering is een meditatieve viering van ongeveer een uur met weinig gesproken woord, lange stilte, lichtritueel en veel zang. De essentie is: rust en ruimte vinden om bij jezelf te komen. De gedachte van het vele herhalen van de korte liederen is dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God.