Protestantse Gemeente Helvoirt-Haaren

Kerk-zijn in Brabant* Kerkdienst

* Iedere zondag is er een kerkdienst in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat/Torenstraat. Aanvang 10.30 uur. 

* Regelmatig wordt de zondagse kerkdienst instrumentaal en/of vocaal opgeluisterd. 

* In de Stille Week is er een viering op Witte Donderdag en Goede Vrijdag, aanvang 20.00 uur. 

* Voorafgaand aan Kerst is er op Kerstavond een viering, instrumentaal en/of vocaal opgeluisterd, aanvang 22.00 uur. 

* Morningsong 

De Protestantse Gemeente Helvoirt-Haaren introduceert als nieuwe activiteit de Morningsong, moment van bezinning op de zondag. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) werkt aan een 'lichter kerk-zijn'. Ook de PG Helvoirt-Haaren werkt hieraan: een kerkgemeenschap zijn en worden die er is voor iedereen in ons dorp en haar omgeving. Voortbouwend op deze gedachte heeft de kerkenraad het plan opgevat om een aantal zondagse kerkdiensten een andere klank en kleur te geven. 

Aangemoedigd door de zgn. Engelse Evensong is een opzet gemaakt. De Morningsong als moment van bezinning op de zondag doet vanaf 1 januari 2022  met een frequentie van 1 of 2 keer per maand. Op de overige zondagen is er een reguliere kerkdienst. 

Naast korte teksten en een meditatie ligt het hoofdaccent op muziek (koor en/of solozang, samenzang of instrumentale muziek). 

Plaats en tijd: Oude Sint Nikolaaskerk, Van Grevenbroeckstraat2 te Helvoirt om 10.30 uur. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ds. L. van Wingerden via 06-53506910 of predikant@lvanwingerden.com 

Graag tot ziens bij een van de songs. 

Kerkenraad Protestantse Gemeente Helvoirt-Haaren 


Orde van dienst voor de komende zondag: